Voor onze klant P&Q Fun & Construction werd volgende vrachtwagen VOLVO FH 16 voorzien van een JOAB-containerhaaksysteem met CAMELEONT-wisselmechanisme van Zweedse makelij. Door de opbouw van de JOAB-containerhaak met geïntegreerde opvouwbare haakpaal worden zowel schuifbewegingen als kantelbewegingen mogelijk gemaakt. Eveneens is een hef – en kipvermogen tot 24 ton geen probleem. Dit Zweedse merk draagt – net als M2C2 – efficiëntie hoog in het vaandel. Hoe sneller het containersysteem met een haakarm kan wisselen, hoe efficiënter u kunt werken, toch? De aanwezigheid van een hydraulisch uitschuifbare bumper maakt het geheel af. Ook voorziet het systeem in minder brandstofverbruik en houdt het aansluitend rekening met de milieu-impact.

 

Het CAMELEONT-wisselsysteem van Scandinavische topkwaliteit maakt het mogelijk om de bovenbouw in minder dan 5 minuten tussen verschillende chassis te wisselen. Het subframe heeft een hoogte van slechts 60mm en is ontworpen voor zowel lucht – als bladvering. De vrachtwagen kan zich snel aanpassen aan de omgeving of aan de transportwensen van de klant. Beide JOAB als CAMELEONT zijn elektronisch aangestuurd via CAN. Hierdoor is het haast onmogelijk om fouten te maken (bv. kippen wanneer de bumper uitgeschoven is).

 

Naast deze opbouw zorgde M2C2 voor extra functionaliteit: aan de linker onderkant van de vrachtwagen werd tussen de wielen een materiaalkoffer geplaatst. Rechts werd een materiaalkoffer met geïntegreerde dieselpomp en extra dieseltank van 450l gemonteerd. Dit opnieuw met aandacht voor efficiënt werken: het voorzien van brandstof voor werfmachines ter plaatse.

 

Het voertuig werd afgewerkt met sublieme details voor een fancy design: een 6-tonige claxon met – jawel – 19 verschillende melodieën, een pushbar van Trucx , een roofbar van Metec met geïntegreerde led-lichten van Laser, een zonneklep met geïntegreerde led-verstralers van Laser en achterlichten home made by M2C2 om het geheel af te maken.

  • Doornikserijksweg 95
  • 8510 Bellegem
  • BE0539.826.279